Mikä on luottovakuutus?

 

 

Luottovakuutus suojaa yritystä sekä kaupallisten että poliittisten riskien varalta. Se turvaa yrityksen tulosta ja auttaa kasvamaan kannattavasti, mm. minimoimalla asiakkaiden konkurssien vaikutukset. Luottovakuutuksen avulla voi myöntää luottoa uusille asiakkaille turvallisesti ja parantaa rahoitusmahdollisuuksia.

Miten luottovakuutus toimii?

 


Luottovakuutus suojaa yritystä sen varalta, että asiakkaat jättävät tavaraluottonsa maksamatta. Tämä erääntynyt saatava voi olla seurausta asiakkaan maksukyvyttömyydestä, tai siitä, ettei laskua makseta sovittujen maksuaikojen ja -ehtojen mukaisesti (pitkittynyt maksun laiminlyönti). 
 
Luottovakuutuksen toimintaperiaate on yksinkertainen: Euler Hermesin asiantuntijat valvovat asiakkaiden, eli ostajien taloudellista tilaa ja hyvinvointia. Me annamme jokaiselle ostajalle oman luokituksen (Euler Hermes Grade), joka kuvaa ostajayrityksen toiminnan tilaa ja tulevaisuuden näkymiä.
 
Tämän riskiarvioinnin pohjalta myönnämme kullekin ostajalle erityisen luottorajan, jonka puitteissa käydä kauppaa turvallisesti. Luottorajaa voidaan tarkistaa ylöspäin tai alaspäin aina, kun uutta tietoa on saatavilla.
 
 
 
Miten luottovakuutus toimii

 
 
Vakuutuksen voimassa ollessa tiedotamme muutoksista ostajien taloudellisessa tilanteessa ja maksukyvyssä. Mikäli ostaja ei pysty maksamaan velkaansa, maksamme me korvauksen ostajalle vahvistettuun luottorajaan saakka. Me voimme myös hoitaa saatavan perinnän yrityksen puolesta, mikäli tällainen tarve tulee.
 
 

Miksi ostaa luottovakuutus?

 
 
Myyntisaatavat ovat usein suurin erä yrityksen taseessa. Luottovakuutuksella voi suojata sekä yrityksen nykyisen että tulevan kassavirran ja voiton. Se myös vapauttaa resursseja keskittämään enemmän voimavaroja yrityksen muiden toimintojen kehittämiseen, kuten esimerkiksi uusmyyntiin.
 
Luottovakuutus parantaa yrityksen taloudellista tulosta: 
  • tarjoamalla kattavaa suojaa maksukyvyttömyyden varalta
  • kehittämällä asiakassuhteita
  • parantamalla pankkisuhteita ja rahoituksen saatavuutta
  • tuomalla lisää varmuutta uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen
Se antaa myös erinomaisen näkemyksen asiakasyritysten riskeistä ”alan parhaan” tietämyksen kautta.

Lue lisää hyviä syitä: 4 syytä käyttää luottovakuutusta  

 

 

Luottovakuutus -esimerkki

 
 
Jos yrityksen voittoprosentti on 5 % ja yksi ostajista jättää maksamatta 100.000 euron laskunsa, yrityksen täytyy saada 2.000.000 euron arvosta lisämyyntiä vain korvatakseen menetetyn voiton. 
 
Maksun laiminlyönti heikentää yritystä ja kaventaa sen investointimahdollisuuksia. Luottovakuutus auttaa hallinnoimaan myyntisaatavia ja pienentämään tappiota maksun laiminlyönnin sattuessa.
 
Me räätälöimme luottovakuutusratkaisumme yrityksen koon, toimialan ja tarpeiden mukaisesti. Kysy lisää luottovakuutusratkaisuistamme pienille, keskisuurille ja suurille yrityksille sekä kansainvälisille yrityksille soittamalla numeroon 010 850 8500.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 


     

 

     

 

     

    Ota meihin yhteyttä kuullaksesi lisää luottovakuutuksesta

    Valitsemalla tämän vahvistan, että Euler Hermes saa ottaa minuun yhteyttä tuotteitaan ja palveluitaan koskevissa asioissa yksityisyyden suojaa koskevien ohjeidensa mukaisesti.